Chevelles.com banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Premium Member
Joined
·
997 Posts
Discussion Starter #1
I was driving the Velle yesterday, and notices something bizar.

After driving for 15 minutes, i took a look at the water temp gauge, and it was on 240!!
I imidiatly pulled over, and turned the headlights off (It was night) Right when i turned them off, water temp went down 30 degrees!!!
Then i turned the engine off, put the switch in the ON position and down it went to 180..

I also noticed that once i turn the headlights on, the volts gauge drops down to 0 as if the engine is turned off.. when i turn the headlights back on, its ok.

I hooked up a tachometer a few weeks ago.. I think that this is the cause. because when i turn the headlights on at night, only the tachometer illuminates, and the triple gauge set doesn't.


All gauges are electrical BTW.

HELP.

------------------
Shai
1972 Chevelle Malibu custom 4dr
Site updated June 22nd.
[email protected]
TC GOLD member #1278
 

·
Registered
Joined
·
7,762 Posts
I'd start by looking to see how that voltmeter is hooked up. Positive (+) should be hooked up to a switched IGN terminal on the fuseblock. Negative (-) should be tied to a good frame ground. Get that working right and you may find the problem with the others.
 

·
Premium Member
Joined
·
997 Posts
Discussion Starter #3
Thanks John.

I'll try that next week and post back with resolts.
The car just went under the cover, because i am going to the army again.

Will post back though.

------------------
Shai
1972 Chevelle Malibu custom 4dr
Site updated June 22nd.
[email protected]
TC GOLD member #1278
 
1 - 3 of 3 Posts
Top