Team Chevelle banner
  • Hey everyone! Enter your ride HERE to be a part May's Ride of the Month Challenge!

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
3,797 Posts
Discussion Starter · #1 ·
If you put 12 volts directly to the blower motor and it works, and won't work otherwise, what should I look for to troubleshoot this problem?
 

·
Registered
Joined
·
7,762 Posts
Jimmy
You get an A/C car or planning to suffer in the Texas heat? The wiring is different. Post back.
 

·
Premium Member
Joined
·
4,136 Posts
#1 the fuse
#2 the hi blower relay if there is one
#3 the resistor block in the heater plenum either bad or disconnected.

Those are the first three things I would look at.
 

·
Registered
Joined
·
3,797 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Thanks so far guys. It's a factory A/C car John. I just ordered a fact wiring diagram today. It's time to learn for me!
 

·
Registered
Joined
·
7,762 Posts
Check your email box Jimmy. On the AC drawing see if the in-line fuse is OK. This is needed to run the blower on high speed.
 

·
Registered
Joined
·
934 Posts
I would test for power at the wire that goes to the blower. Critters like to sharpen their teeth on them sometimes.

You started in the right place by testing the motor the way you did, now all you have to do is backtrack from there.

------------------
Bob (Pa.)

1963 Impala 283
1966 Chevelle SS 409
1969 Malibu 307
1972 Malibu 307
1969 C10 stepside 350
1971 Cheyenne 20 3/4 ton
Somebody stop me... :)

Looking for Chevelle or Impala parts? Click here:
Chevelle parts for sale
 
1 - 6 of 6 Posts
Top