Bad Gauge or bad sending unit?? - Chevelle Tech
2000 Tech postings from 2000

 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Jan 1st, 01, 4:18 PM Thread Starter
Moderator
Tom
 
Join Date: Nov 1998
Location: So Cal. Culver City
Posts: 2,327
Garage
Send a message via AIM to Hot66ss
My gas gauge in the elco does not work, yall know what a pain that can be in a daily driver. If you look at the gas gauge the needle is penned all the way over to the idiot light (about an inch past full). Does this sound like a bad sending unit or bad gauge? How can I tell for sure. I already checked the sending unites ground and wires they all look good and I cleaned the ground

Thanks

BTW. Forgot to say its a 69

------------------
Thomas (AKA Hot66ss)
66 Super Sport (Project)
67 Malibu Soon to be 396
69 El camino Beater 350 4 speed (Daily Driver)
Aces Member 2380


Team Chevelle member #262
members.aol.com/chvellss <-- Under Temporary Permanent Construction Just Like My 66
Hot66ss is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Jan 1st, 01, 4:47 PM
Gold Founding Member
Bob
 
Join Date: Dec 2000
Location: Tyler, TX
Posts: 1,422
Try this site
http://members.core.com/~faldrich/fuelgage.htm

He has some good stuff.

------------------
Bob



[This message has been edited by BobFmTyler (edited 01-01-2001).]
BobFmTyler is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Jan 1st, 01, 4:54 PM
Tech Team
 
Join Date: Dec 2000
Location: Hyattsville MD
Posts: 229
Thomas,i just had to put a sending unit in my 70ss a couple weeks ago.My gauge read about 3 o'clock.Sounds like the sending unit to me. Ray

------------------
MY LS6 http://www.pascale.org/Muscle_Cars/R.../rays_ls6.html
70RPOLS6 is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old Jan 1st, 01, 5:46 PM
Super Mod
 
Join Date: Feb 1999
Location: Marana, AZ
Posts: 12,603
Garage
It is actually an open connection between the gauge and sender. It could be the sender or just a wiring problem. Ground the brown wire that attaches to the sender, if the gauge goes to empty it is in the sender.
Philip is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
 
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevelle Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address. Note, you will be sent a confirmation request to this address.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome